‘Altidore staat open voor Italiaanse competitie’

By
Updated: juni 28, 2013

Guiseppe Rossi hoopt in Italië herenigd te worden met vriend en landgenoot Jozy Altidore. De Fiorentina-spits denkt dat de topscorer van AZ daar klaar voor is. Rossi en Altidore groeiden beiden op in New Jersey en waren ploeggenoten bij Villarreal. “Jozy, ja, hij zal goed bij de Serie A passen”, zegt de aanvaller in gesprek met Goal. “Jozy had dit jaar een geweldig seizoen en ik ben zo trots op hem. Ik hoop dat zijn dromen uitkomen.”

Altidore scoorde afgelopen seizoen 31 keer in alle competities voor AZ. De Amerikaan zou voor acht miljoen euro uit Alkmaar mogen vertrekken. Lazio wordt genoemd als een van de mogelijke nieuwe werkgevers van de spits.

De topschutter liet zich onlangs in de New York Times positief uit over een transfer naar Italië, ook al is er in de Serie A sprake van racisme. “Het zou het wellicht zelfs aantrekkelijker maken om daar heen te gaan. Ik zeg niet dat Italië een racistisch land is, maar het zou een goede mogelijkheid zijn om een punt te maken. Italië is een podium.”

Altidore speelt sinds 2011 voor AZ. Daarvoor stond hij onder contract bij Villarreal, waar hij samenspeelde met Rossi. Bron: Goal.com

4 Comments

 1. Jeroen

  28 juni 2013 at 15:00

  Neej joh! Daar moet je niet willen spelen. Vooral niet als je een donkere huidskleur hebt. Kan je beter naar Spanje of Engeland vertrekken. Maar doe dat lekker na volgend seizoen. Je bent nu lekker op dreef en snel weer vertrekken zou niet goed voor je zijn.

 2. i.pjotr3

  28 juni 2013 at 18:45

  Samen met aron in de spits, en in april op t waagplein 🙂

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 juni 2013 at 22:08

  Ik hou het op uit zijn verband gerukte en/of uitgelokte suggestieve uitspraken en verwacht dat hij blijft.

 4. Robert

  28 juni 2013 at 23:18

  Offtopic: Is there in Netherlands any website where I could find interviews or interesting articles about Eredivisie footballers? I’m a big fan of Eredivise and supporter of AZ. I live far away from Netherlands and don’t have opportunity to buy any magazine.
  This should be very interesting, but it’s not complete http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/277425_johannsson-ik-wil-record-van-finnbogason-afpakken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *