Vernieuwd AZ werkt eerste training af

By
Updated: juni 25, 2013

AZ heeft dinsdag op het trainingsveld naast het AFAS Stadion de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen afgewerkt. Gertjan Verbeek bekeek de training in alle rust, terwijl zijn assistenten de groep onder handen namen.

Om 10:45 uur betrad de selectie het trainingsveld. Vanaf de goed gevulde tribune zagen de toeschouwers meerdere nieuwe gezichten rondlopen. Zo beleefden onder meer Eli Babalj, Jeffrey Gouweleeuw, Nemanja Gudelj en Jan Wuytens hun eerste training als AZ’er. Ook was een oude bekende te zien. De clubloze Kew Jaliens krijgt vanwege zijn grote verdiensten voor de club de kans om in Alkmaar zijn conditie op peil te houden.

Relaxt
De eerste training was een uiterst relaxte. Na een uitgebreide warming-up werd de groep in vieren verdeeld. Elke groep kreeg enkele behendigheidsspelletjes voor de kiezen, om zo het balgevoel weer terug te krijgen. Daarna werd een langdurige pass- en trapoefening gedaan. Na ruim een uur vertrok de selectie weer naar binnen.

Marcellis & Martens
Rondom het veld liepen de van blessures herstellende Dirk Marcellis en Maarten Martens voortdurend rondjes. “Marcellis en Martens worden woensdag getest, net zoals de rest van de groep”, zei Verbeek na afloop van de training. “Op basis van die tests gaan we verder bepalen in hoeverre zij kunnen aansluiten bij de groep. Bij deze eerste training wilden we geen enkel risico nemen. Ik verwacht dat ze allebei in de loop van de voorbereiding steeds meer kunnen worden belast, met als doel meedoen met het partijspel. De eerste wedstrijden komen ze hoogstwaarschijnlijk nog niet in actie.”

Afwezigen
Er waren ook andere afwezigen op de eerste training, waarover Verbeek zei: “Onze intentie is dat internationals Jozy Altidore, Markus Henriksen en Adam Maher maandag weer op club aanwezig zullen zijn. Ruud Boymans en Erik Falkenburg hoeven zich voorlopig niet bij ons te melden. We hebben netjes afgesproken dat zij alle tijd krijgen om een nieuwe werkgever te vinden. Ze hebben niet de focus op AZ, dus dan is het niet goed om hier te trainen.”

Doorselecteren
“We hebben verleden jaar gebruikt om door te selecteren”, keek Verbeek desgevraagd terug. “Daardoor was het een wisselvallig seizoen. De selectie was niet in balans. Gelukkig hebben we wel de KNVB beker gewonnen. Incidenteel was het dus best aardig, maar over het algemeen was het teleurstellend. Vorig seizoen informeerden we al naar Jeffrey Gouweleeuw en Nemanja Gudelj, maar die waren toen niet haalbaar. Nu wel. We hebben vorig seizoen niet in paniek allerlei aankopen gedaan. Daardoor hebben we nu iets te besteden. De spelers die we wilden, hebben we alsnog gehaald. Nu moet het in de praktijk nog in elkaar passen.”

Luxepositie
Verbeek: “Of ik me met deze selectie in een luxepositie bevind? Nou, vorig seizoen gebeurde er ook halverwege de voorbereiding heel wat op transfergebied. Natuurlijk is het wel zo dat we al geanticipeerd hebben op mogelijke uitgaande transfers. Voor Adam Maher zijn bijvoorbeeld al wat vervangers in huis. Het middenveld en de verdediging zijn versterkt en we hebben met Eli Babalj een sterke spits gehaald. We hebben zeker goede zaken gedaan op het gebied van fysieke kracht, lengte en routine. Deze selectie is wel in balans. We gaan ons weer richten op de top-5.” Bron: AZ.nl

13 Comments

 1. Jay

  25 juni 2013 at 17:52

  Zoals het er nu uit ziet is er alleen interesse in Maher. Als de rest blijft is de top 5 zeker haalbaar en hoop ik stiekem op meer.

 2. kaazie87

  25 juni 2013 at 18:04

  esteban
  johansson-wuytens-gouweleeuw-viergever
  henriksen
  gudelj
  overtoom
  martens johannsson martens

  en het contract van wijnaldum moet verlengd worden maar ben bang dat ze eerste wachten wat ermet viergever gebeurt maar het wordt een geweldig seizoen denk ik met een goede bank ook ik denk dat clubs als fc twente en Vitesse daar toch wel een beeje jaloers op zijn

  • kaazie87

   25 juni 2013 at 18:05

   links martens rechts rosheuvel

 3. kaazie87

  25 juni 2013 at 18:57

  hou je der wel rekening mee dat de transferperiode nog 9 weken duurt!! ik ga der maar vanuit dat maher altidore viergever gudmondsson ortiz Marcellis en reijnen vertrekken

  • Jeroen

   25 juni 2013 at 19:22

   Dan mag ik hopen dat er nog versterking bij gaat komen. Anders heb je alsnog een smalle selectie.

 4. Gerrit Vooijs

  25 juni 2013 at 19:36

  Maher heeft geen goed EK gespeeld en is internationaal dus niet echt opgevallen in het afgelopen seizoen.
  Dat matige seizoen werkt nadelig voor alle AZ spelers want er is nauwelijks vraag naar AZ spelers.

  Maher heeft een dermate hoge totaalprijs dat hij alleen betaalbaar is voor buitenlandse clubs.

  Ik denk dus dat AZ de vruchten van een matig seizoen gaat plukken !

  Johansson- Gouweleeuw – Wuytens – Viergever
  Henriksen – Martens – Gudelj
  Beerens – Altidore – Aron Johannsson

  Dat is een heel sterk basisteam 🙂

  Maher en Viergever zullen eerst teleurgesteld zijn maar na een goede start zullen ze met plezier het seizoen afmaken…….

 5. Maarten

  25 juni 2013 at 19:38

  Alleen Maher staat niet in de basis haha

  • i.pjotr3

   25 juni 2013 at 21:25

   Maher voor beerens…..442
   Eind april op t waagplein 🙂

 6. timon

  25 juni 2013 at 21:56

  tjonge ,jonge wat een optimisme!! bij de eerste vijf ??? van onderen!!! verbeek op TVNH met die vrouw , wat een hurk! ga overigens eens naar de kapper !!

 7. Bradje

  26 juni 2013 at 05:44

  Heeft iemand dinsdag op de training nog Wijnaldum gezien? Of is die al afgeschreven?

  • Bradje

   26 juni 2013 at 05:45

   Of is er gewoon niemand geweest?

  • Jeroen

   26 juni 2013 at 08:48

   Ik ben niet geweest. Zag hem niet in de lijst staan van spelers die onder contract staat van AZ, dus die zal nu wel uitkijken naar een andere club.

  • Bradje

   26 juni 2013 at 18:02

   Potverdorie, dat is zooo jammer. Eindelijk weer een back die der op lijkt, gaat ie weg! Ewig zonde

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *