Koeman nam contact op met AZ

By
Updated: mei 18, 2009
Koeman nam contact op met AZ

Ronald Koeman is maandagmiddag officieel gepresenteerd bij AZ. De 46-jarige trainer volgt Louis van Gaal op, die bij Bayern München aan de slag gaat. Na afloop van de persconferentie tekende de oud-international een tweejarig contract.

“Ik ben ontzettend blij om weer aan de slag te gaan”, zei Koeman vanachter een haag aan fotografen. “Ik volg AZ al wat langer en mijn indrukken zijn goed. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in het kampioenschap. En wie wil er nou niet bij de landskampioen werken?”

Koeman: “Ik volg een grote trainer op. Dat is een compliment voor Van Gaal, maar ook voor mij. Of dit een lastig moment is om in te stappen? Zo kijk ik er niet naar. Een aantal jaar geleden heb ik bij PSV de succesvolle Guus Hiddink opgevolgd. Dat is toen ook goed gegaan, ik heb er dus alle vertrouwen in.”

Champions League

AZ komt komend seizoen uit in de Champions League, een strijdtoneel waarop Koeman zowel als speler en als trainer de nodige successen boekte. Als speler van PSV en FC Barcelona won hij de Europa Cup 1, en als trainer van Ajax, Benfica en PSV bereikte hij de kwartfinales. Koeman: “Er zijn niet veel trainers die na tien jaar meer dan 45 Champions League-duels op hun naam hebben staan. Ik hoop mijn ervaring als speler en trainer te kunnen overbrengen op de spelersgroep.”

‘Slagvaardig’

Scheringa: “U bent van AZ gewend dat we altijd slagvaardig handelen. Dat hebben we nu weer bewezen. Op 8 mei kregen we van Koemans zaakwaarnemer Ger Lagendijk te horen dat hij eventueel beschikbaar zou zijn voor AZ. Na het vertrek van Louis van Gaal hebben we meteen contact opgenomen met Lagendijk. Zondag hebben we bij mij thuis alles afgerond.”

Profielschets

“We hadden een profielschets opgesteld met daarin veertien eisen. Koeman heeft ervaring, heeft prijzen gewonnen en voldoet aan al die eisen We zijn blij dat we hem nu kunnen presenteren”, vervolgde Scheringa.

Bruins Slot

Tonny Bruins Slot (62) wordt aan de technisch staf toegevoegd. Brands: “Verder blijft de technische staf intact. Martin Haar, Jan Nederburgh en Shota Arveladze blijven dus gewoon. Bruins Slot wordt toegevoegd vanwege zijn ervaring op het gebied van scouting en analyses van tegenstanders. Zijn expertise willen we graag aan onze staf toevoegen.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *