Gudelj eindelijk AZ’er: ‘Ploeg die in de top-5 van Nederland moet kunnen spelen’

By
Updated: juni 22, 2013

Nemanj Gudelj heeft na een geslaagde medische keuring zaterdag zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2017 bij AZ gezet. Eerder was al een mondelinge overeenkomst tussen de 21-jarige middenvelder, zijn club NAC Breda en AZ bereikt.

Gudelj – Servisch jeugdinternational – was afgelopen seizoen dé smaakmaker bij NAC Breda. Dat leverde hem interesse op van onder meer Fiorentina, Hamburger SV, Newcastle United en FC Twente. Hij kwam afgelopen jaargang tot 34 Eredivisie-optredens (alle 90 minuten) en vijf goals. In totaal speelde de Serviër 79 competitiewedstrijden voor NAC, waarin hij acht doelpunten maakte.

Stewart: ‘Drive om de top te halen’
“Met Nemanja Gudelj hebben we één van de grootste talenten in de Eredivisie naar Alkmaar gehaald”, sprak AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Het is niet voor niets dat zijn naam aan veel grote clubs werd gelinkt. Nemanja is een dynamische middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staat. Hij heeft een geweldige mentaliteit en de drive om de top te halen. Bij AZ bieden we hem de kans om de volgende stappen in zijn loopbaan te maken.”

Gudelj: ‘Leidende rol’
“Van alle clubs die interesse in me toonden, kreeg ik bij AZ het beste gevoel”, sprak Gudelj na het tekenen van zijn contract. “Ze lieten aan alles merken dat ze me echt graag naar Alkmaar wilden halen. Ze zien in mij een speler die een leidende rol binnen het team kan gaan vervullen. Daar spreekt vertrouwen uit. Ja, vorig seizoen had AZ even een minder jaar. Dat zal echter niet meer gaan gebeuren. Wij hebben een ploeg die in de top-5 van Nederland moet kunnen spelen.”

‘Niet te vroeg naar buitenland’
Gudelj: “Mijn ouders hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing. Het is goed voor mijn ontwikkeling om nog een paar jaar in Nederland te blijven. Daarna wil ik de stap naar het buitenland maken. Er werden inderdaad grote clubs genoemd, maar zo’n stap kan ook te vroeg komen. Daar wil ik voor waken. AZ is een club waar ik me verder kan ontwikkelen, zeker met Gertjan Verbeek als trainer.” Bron: AZ.nl

 

11 Comments

 1. Maarten

  22 juni 2013 at 21:31

  Wanneer komt Wuytens?

 2. oma

  23 juni 2013 at 09:10

  wanneer die komt.

 3. Geert

  23 juni 2013 at 10:28

  Erg blij met deze transfer. Welkom Neno!

 4. oldfan

  23 juni 2013 at 11:31

  Fantastische aankoop. Hier gaan we veelplezier van beleven en een goede instelling gezien zijn commentaar op de transfer.

 5. AZformallyknownasAZ

  23 juni 2013 at 12:17

  Dit wordt een bepalende speler voor AZ. Ook eentje die voorop gaat in de strijd. Dat hebben we gemist de laatste tijd. Lekker hoor. Weer op naar een dynamisch middenveld. De vleugels worden weer ingeschakeld en de spitsen bediend. Daarnaast zal deze speler niet schromen zelf de bal op de pantoffel te nemen.

 6. gerard

  23 juni 2013 at 12:28

  We hebben een goed verdedigend blok op het middenveld (Henriksen en Gudelj) en daarvoor zie ik een geheel herstelde Martens wel weer exeleren met aanvoer naar Altidore en Johansson.
  Persoonlijk denk ik alleen al op het middenveld we er op vooruit gaan ondanks het mogelijke vertrek van maher. Martens blijft in mijn ogen namelijk de beste voetballer binnen de selectie, weet net dat slimme passje te geven en het totale overzicht wat bij maher nog ontbrreekt, alleen is hij helaas een man van glas.

 7. Bradje

  23 juni 2013 at 14:00

  Welkom NEMO, veel succes

 8. kaazie87

  23 juni 2013 at 15:29

  nu nog een rechtsback voor een eventueel vertrek van Marcellis ik hoop op cuco martina van rkc snel en lang. en een linksbuiten hoop ik absoluut niet op wildschut maar mohktar ik vindt dat echt een kruising tussen martens en chadli maar dat is mijn mening maar voor de rest een geweldige aankoop dit ik denk dat er in de eredivisie geen betere speler is op zijn positie we krijgen zo ook een geweldige bank voor eredivisie begrippen

 9. Mike

  23 juni 2013 at 17:46

  We hebben al een goede rechts back op de bank zitten

  • kaazie87

   23 juni 2013 at 18:23

   en 1 rechtsback vindt jij voldoende? matias johansson is gerust wel een goed backie daar ligt het niet aan maar als Marcellis weggaat en die kans is groot hij heeft in vi wel eens aangegeven dat hij graag naar duitsland wil dan heb je maar 1 goede rechtsback en daar ga je in de eredivisie niet europees mee halen vermoed ik want als je telkens je achterhoede anders moet neerzetten krijg je geen vastigheid

 10. Gerrit Vooijs

  23 juni 2013 at 23:09

  AZ haalt alleen nog een speler als er daadwerkelijk een speler vertrekt waarvoor geen goede vervanger is binnen de selectie.
  Dat geldt voor Viergever op links en centraal en voor Marcellis op rechts.
  Maar voor beiden staan geen clubs in de rij………….

  Viergever – Gudelj – Martens …… dat is iets heel anders dan vorig seizoen, AZ krijgt weer een linkerkant die door de tegenstander gevreesd gaat worden !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *