AZ legt Gyasi en Ouwejan vast

By
Updated: juni 21, 2013

AZ heeft eigen jeugdspeler Raymond Gyasi tot de zomer van 2014 vastgelegd. In het contract van de 18-jarige aanvaller is een eenzijdige optie voor AZ opgenomen om de samenwerking te verlengen tot medio 2016. Gyasi gaat deel uitmaken van de A-selectie.
AZ legt Gyasi tot 2014 vast

Raymond Gyasi is het jongere broertje van Edwin Gyasi, die tevens de AZ Jeugdopleiding doorliep. Edwin vertrok later naar De Graafschap en speelt momenteel bij FC Twente. Raymond maakt sinds juli 2010 deel uit van de Alkmaarse jeugdopleiding. Hij kwam over van Zeeburgia, waar onder meer ook Adam Maher ooit speelde.

Stewart: ‘Multifunctionele aanvaller’
“Raymond Gyasi is een multifunctionele aanvaller, met een goede individuele actie in zijn benen”, verklaarde AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Daarnaast heeft hij scorend vermogen. Zijn grootste wapen is z’n snelheid. Hij zorgt voor veel dreiging in de verdediging van de tegenstander. Komend seizoen mag hij zich bewijzen bij de A-selectie. Wij hopen dat zijn goede ontwikkeling doorzet en uiteindelijk resulteert in speelminuten bij het eerste elftal.”

Gyasi: ‘Vanaf begin laten zien wie ik ben’
De aanvaller zelf, die bij zijn contractondertekening omringd werd door familie, was vooral trots op zijn verbintenis: “Ik heb hier sinds ik drie jaar geleden in de AZ Jeugdopleiding kwam heel hard voor gewerkt. Het is mooi om zo mijn jeugdperiode af te sluiten. Als ik bij de selectie aansluit volgende week, ga ik vanaf het begin laten zien wie ik ben. Ik ga er vol lef en overtuiging voor.”

AZ heeft donderdag jeugdinternational Thomas Ouwejan (16) tot de zomer van 2016 vastgelegd. De linksbenige middenvelder speelt al sinds 2007 in de AZ Jeugdopleiding. Ouwejan maakt momenteel deel uit van AZ Onder 19 en is international van Nederland Onder 17.
AZ legt Ouwejan tot 2016 vast

Voor zijn komst naar AZ kwam de geboren Alkmaarder in zijn woonplaats Heiloo uit voor De Foresters. Met het vastleggen van Ouwejan heeft AZ dus weer een talent uit de eigen regio weten te binden.

Stewart: ‘Prima pass- en traptechniek’
“Thomas Ouwejan is een zeer groot talent, dat al jaren deel uitmaakt van onze eigen opleiding”, reageerde AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart na de contractondertekening. “Hij is een linksbenige middenvelder met een prima pass- en traptechniek. Met zijn overzicht is hij een rustpunt in een elftal. Komend jaar kan hij in AZ Onder 19 de volgende stappen maken in zijn ontwikkeling.”

Ouwejan: ‘Slimme voetballer’
“Je zou me kunnen omschrijven als een slimme voetballer met spelinzicht”, besprak Ouwejan zijn capaciteiten. “Ik heb een goede traptechniek en probeer zoveel mogelijk op te vallen met afstandsschoten. In Michael Buskermolen had ik de laatste tijd de ideale trainer. Hij was zelf ook middenvelder. Ik heb hartstikke veel van hem geleerd: het opengedraaid staan, vrij komen tussen de linies en positie kiezen.”

‘Verlegen jongetje’
“Ik weet nog goed dat ik hier als verlegen jongetje binnenkwam”, zei Ouwejan na het tekenen van zijn eerste profcontract bij de club uit zijn geboortestad. “Het was mijn droom om door te breken bij AZ, de club zo dicht bij mijn woonplaats. De afgelopen jaren is het eigenlijk heel erg snel gegaan. Nu zit ik hier met mijn gedroomde contact op zak. Dat zullen de mensen in Heiloo wel heel leuk vinden, want ze spreken me vaak aan omdat ik bij AZ speel. Ook voor hen probeer ik zo snel mogelijk van het jeugdcomplex richting het stadion te komen.”

Bron AZ.nl

5 Comments

 1. i.pjotr3

  21 juni 2013 at 19:29

  Mooi dat deze jonge gasten een contractje krijgen.
  Het is aan hun om het te laten zien.
  Al geef ik ze weinig kans bij onze huidige trainert, die houdt niet zo van veranderen en door selecteren.

  • Jeroen

   21 juni 2013 at 19:36

   Nu gaat toch laatste contractjaar in van Verbeek? Kans dat hij verlengt is toch niet groot.

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    21 juni 2013 at 22:44

    Voor je info: Gertjanus Verbeek ligt vast tot 2015 bij AZ, Jeroen. Groeten van je feiten nakijker! 😉

    • woonwagenpower

     22 juni 2013 at 07:28

     Van mij mag Gert-Jan nog vijf jaar bijtekenen.

 2. remco

  22 juni 2013 at 13:02

  als hij jeugd toe laat en rouleert als het nodig is ben ik met het met je eens
  maar hij is niet puur het hetzelfde teams
  het jaar hier voor hebben lewis luckassen en messoud wel hun debuut gemaakt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *