AZ beraadt zich over ‘hoog’ PSV-bod op Maher

By
Updated: juni 20, 2013

AZ heeft gisteren een officieel bod ontvangen van PSV om de talentvolle middenvelder Adam Maher over te nemen. Het bod is dusdanig hoog dat AZ bereid is om te starten met de onderhandelingen.

“Wij hebben altijd gezegd dat wij eerst een officieel bod op papier willen hebben en dat we daarna pas willen praten over een transfer. Dat bod is vandaag (woensdag, red.) bij ons binnengekomen”, aldus Gerbrands. “Het gaat bij ons dan zo dat we daar eerst zelf over gaan praten. Eerst met Earnest Stewart (technisch directeur, red.) en daarna met de raad van commissarissen. Daarna zullen we kijken of we de onderhandelingen kunnen starten.”

15 Comments

 1. Jeroen

  20 juni 2013 at 10:11

  Ik zou echt niet begrijpen als Maher naar PSV vertrekt. Helemaal geen mooie club, en daarnaast niet eens zekerheid dat ze CL spelen. Daarnaast moet je maar afwachten wat de club gaat doen als complete voorhoede vertrekt. Ga toch lekker naar Arsenal of een andere club. Als je echt goed bent, dan speel je jezelf daar ook in de basis.

 2. woonwagenpower

  20 juni 2013 at 10:16

  Mocht Adam naar die lampenkappen gaan, zal hij daar waarschijnlijk de sterspeler worden, maar dat kan Adam ook bereiken in Engeland of Duitsland. Ik wens AZ en Adam heel veel wijsheid toe, en dat het een verstandige transfer mag worden, waar iedereen zich goed in kan vinden.

  • de echte supporter

   20 juni 2013 at 10:49

   Jongens het gaat maar om één ding. GELD. hij wil die transfer omdat hij naast een hoger salaris ook een deel van d etransfersom krijgt, dat gaat lekker aantikken op zijn rekening. Verder gaat het nergens om.

   • mozes

    20 juni 2013 at 23:04

    Zwak argument.

    Als Maher een geldwolf is dan was hij op z’n 15e al naar het buitenland gegaan. Grote clubs zitten al jaren achter Adam aan. Als hij een geldwolf zou zijn dan had hij niet geroepen in Nederland te willen blijven.

    Ik ben een AZ supporter in hart en nieren maar ik ben niet blind AZ supporter. PSV is sportief gezien een stap hoger en ze spelen jaarlijks mee om de titel.

    Als jij bijna het dubbele van je huidige salaris ergens anders kan verdienen dan dien jij morgenochtend nog je ontslag in. Maher tikt 6 ton aan en gaat bij PSV rond de miljoen verdienen. Hij gaat bij PSV veel spelen dus hij doet het niet ALLEEN voor het geld.

    Voor hem is het financieel en sportief een vooruitgang. AZ moet niet zeiken en Adam laten gaan bij een goed bod. We moeten niet te lang willen vasthouden aan een speler die graag weg wil. rond de 8 miljoen + doorverkooppremie van 20% is een reeel.

    Verkoopt PSV hem door voor 20 miljoen dan verdient AZ nog is 4 miljoen. Heb je netjes 12 miljoen opgehaald en PSV verdient er zelf 8 miljoen aan.

 3. oldfan

  20 juni 2013 at 11:03

  Ik wens Adam veel succes met onderhandelen. Voor AZ gaat het om veel geld. Voor deze club is dat belangrijk gezien het budget van andere clubs. Wel even een doorverkooppercentage bedingen.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  20 juni 2013 at 14:05

  Dit kan wel eens heel snel gaan opeens na het afhaken van Ajax. Als hij vanwege zijn persoonlijke ontwikkeling in Nederland wil blijven bij één van zijn clubs van zijn keuze dan had Ajax met Frank de Boer als succes trainer zijn voorkeur moeten hebben. Als het hem puur om geld zou gaan, en dat geloof ik niet, dan had hij naar het buitenland gelonkt waar hij meer kan verdienen nog steeds een optie). Bij PSV komt hij terecht in een sterk vernieuwd elftal waarvan hij nu de samenstelling nog niet kan overzien, onder een nieuwe jonge trainer die zich nog moet gaan bewijzen. Wat is wijsheid? Door zijn starre houding heeft hij nu eigenlijk geen keuze meer en als AZ het bod van PSV accepteert rest hem niks anders dan zijn woord te houden en naar de lampjesfabriek te gaan. Bij succes zal PSV hem na twee seizoenen naar het buitenland laten gaan waarbij AZ nog een opleidingsvergoeding vangt en een misschien bedongen doorverkooppercentage. AZ een speler armer, de penningmeester met een berg knaken rijker zal voorlopig lekker slapen…
  Ben benieuwd of ze nog wat van het geld gaan uitgeven. Maar eerst de buit binnen halen. Vervolgens kijken of er nog gegadigden zijn voor Erik Falkenburg, Celso Ortiz, Ruud Boymans, (Ali Messaoud) en spelers met nog maar een contract voor een jaar.

 5. gerard

  20 juni 2013 at 14:12

  Blijft er wellicht alleen PSV voor hem over en die zijn dus voorin behoorlijk gekortwiekt.
  Hij wilde toch beter spelers om hem heen, staat die straks te ballen met Stijn Schaars
  Nee, geloof me dit is een klapje voor Maher nu onze buurtjes zijn afgehaakt.
  Ik wens hem veel wijsheid want hier kon hij nog een jaar leuk lopen te ballen met behoorlijk wat talent om hem heen in het vernieuwde AZ om daarna een internationale stap te maken, in EIndhoven moet echt meer aangetrokken worden dan alleen Maher, Schaars en Bruma nu de sterkste spelers op Strootman na zijn vertrokken.
  Hij zal er niet in een gespreid bedje terecht komen wat hij dacht bij Ajax te kunnen halen (CL, duidelijk spelsysteem, voetbal wat bij hem past, dichtbij huis)

  • Jeroen

   20 juni 2013 at 14:16

   Eigen schuld. Hij wilt zelf 1 miljoen overhouden aan de transfer, en zijn zaakwaarnemer ook. Zo maak je een binnenlandse transfer bijna onmogelijk. Snap Maher echt niet. Zoals jij ook al aangeeft kan hij beter blijven met meer talent om hem heen. Met PSV moet je nog maar zien of ze mee gaan doen om de titel. Als je veel nieuwe spelers krijgt (zie maar met AZ), dan moet je zeker rekening houden met een jaar minder prestatie. Het elftal moet namelijk op elkaar inspelen.

 6. i.pjotr3

  20 juni 2013 at 18:27

  Uitgerekend in t seizoen dat AZ zijn derde titel gaat behalen, verlaat het grootste talent de mooiste club van nederland! Ik heb met hem te doen. 🙂

 7. AZformallyknownasAZ

  20 juni 2013 at 19:18

  Ik kan niet zeggen dat Maher een feestelijke stap gaat zetten. Ik weet niet wat hij wil bereiken bij het rap leeglopende PSV. Dan zou Arsenal natuurlijk veel meer passend zijn. Gemiste kans voor hem. Straks heeft PSV alleen een goed middenveld. Daar redt je het ook niet mee en zo roep je de frustratie op jezelf af. Maar goed het is zijn eigen keuze zullen we maar zeggen. Veel succes dan maar en maak er wat van. Bedankt voor de bewezen diensten.

  AZ gaat verder met de spelers die graag voor de club uitkomen. Dat ziet er alvast goed uit.

 8. AZDC

  20 juni 2013 at 19:54

  Een ‘hoog’ bod?? Volgens wie?? PSV?? zal wel 4 mlb zijn. Waarom hoog noemen als wehet bod niet eens kennen.

  Als bod niet voldoende is, niet verkopen. Volgend jaar verpats je hem na het WK ook nog wel voor 6 a 7 mln

 9. woonwagenpower

  20 juni 2013 at 20:09

  Maher moet zich gewoon gedragen, niet alleen aan zichzelf denken maar ook aan az. voor commantaar 0612967078

 10. AzAlkmaar

  20 juni 2013 at 22:12

  Hoezo je nummer?

 11. Martje

  21 juni 2013 at 07:26

  Voor Maher werd goed gepland toen zijn vader zijn zaken behatigde. Op het moment dat hij Sigi Lens in de arm nam wist je dat het rare denken over geld was begonnen. Als je het verleden van Lens met mislukte transfers ziet met jonge spelers gedurende de laatste jaren, zie je dat hij alleen aan zichzelf denkt.

 12. AZformallyknownasAZ

  21 juni 2013 at 08:23

  Helemaal eens. Lens speelt steeds een dubieuze rol. En ik vraag mij af of dit in het belang is van Maher. Je kunt je afvragen wie er uiteindelijk het beste af is. Het fenomeen zaakwaarnemer (lees zakkenvuller) mogen ze van mij helemaal afschaffen. Vaak zijn dit bronnen van onrust met een ” what’s in it for me” mentaliteit. Zaken doende partijen komen vjandig tegenover elkaar te staan en de profiterende derde lacht in zijn vuistje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *