Van Gaal: ‘Verlies niet alleen mijn werkgever, maar ook mijn vrienden’

By
Updated: mei 14, 2009
Van Gaal: 'Verlies niet alleen mijn werkgever, maar ook mijn vrienden'

13:00 begon de persconferentie over het vertrek van Louis van Gaal naar Bayern München. Hieronder volgt de samenvatting

Scheringa

“Met pijn in ons hart laten we Louis van Gaal vertrekken. We hebben 4 prachtige jaren gehad met Van Gaal en een kampioenschap heeft eeuwige waarde,” aldus de voorzitter van AZ. In veel nieuwsberichten leek het erop dat AZ de poot stijf ging houden, maar uiteindelijk kozen ze voor het vertrek van Louis van Gaal zonder afkoopsom. “We hebben niet overwogen om ons poot stijf te houden. Als we een afkoopsom hadden gevraagd, dan hadden we die ook gekregen. We hebben bewust geen afkoopsom gevraagd omdat we dit Louis van Gaal gunnen. We willen vier mooie jaren afsluiten. Dit kan je zien als een gebaar van dankbaarheid.”

AZ moet nu dringend op zoek naar een nieuwe coach en daarnaast lijkt het erop dat Van Gaal spelers mee wil nemen naar Bayern. “De komende dagen kan de pers meer informatie verwachten over de opvolger van Louis van Gaal,” aldus Scheringa. “Binnen de selectie is er erg veel rust. Van Gaal en Bayern München nemen geen AZ spelers mee. We kunnen dan ook mededelen dat alle spelers blijven bij AZ. Ze zijn juist erg blij dat ze Champions League kunnen spelen.

Samenwerken

Een afkoopsom is niet aan de orde en dat is natuurlijk enigzins merkwaardig als je ziet dat AZ wellicht ook een afkoopsom moet betalen voor een nieuwe trainer. “Als we een afkoopsom hadden gevraagd dan hadden we die ook gekregen. We gaan wel op veel vlakken samenwerken met Bayern München. Volgend seizoen beginnen we thuis met een oefenwedstrijd tegen de Duitsers. We gaan ook bij elkaar in de keuken kijken om van elkaar te leren.”

Louis van Gaal

“Wat moet je zeggen als trainer die de club verlaat? Ongelooflijk geweldig dat AZ na vier jaar alles nog wil doen om je te behouden. Hier zit een gelukkig mens. Ik verlaat een hele mooie club,” aldus Van Gaal. Nadat het duidelijk werd dat AZ met Louis van Gaal kampioen zou worden heeft hij gesprekken gestart met de leiding van AZ. “Nadat het duidelijk was dat we kampioen zouden worden heb ik gesprekken met de leiding gehad. Ik heb ze medegedeeld dat ik AZ wil verlaten. In mijn ogen had ik de klus geklaard. Ik vond het een mooi moment om te gaan.”

Toch hoopt Louis in de toekomst nog betrokken te zijn bij AZ. ” Ik hoop nog veel bij deze club terug te komen. Als supporter, vriend en adviseur. Dit is een club die heel dicht bij mijn gevoel zit. Ik ben enorm blij dat ik mag vertrekken naar Bayern München. Dit is overigens ook op de wijze die ik had verwacht.”

“Ik verlies hier niet alleen mijn werkgever, maar ook mijn vrienden. Dit is de eerste club waar ik het eens ben met het beleid, maar toch de club vroegtijdig verlaat.” AZ heeft nog een hoop gedaan om Louis van Gaal te behouden. “Ze hebben nog gekeken of België aan mijn ambitie kon voldoen.”

Wie vindt jij de beste verdediger van AZ? Stem nu op de poll die je terug kan vinden op de homepage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *