‘PSV heropent gesprekken met kamp-Maher’

By
Updated: juni 18, 2013

Adam Maher wil overstappen van AZ naar Ajax óf PSV en geeft niet prijs welke club zijn voorkeur geniet. In Alkmaar wordt tegengesproken dat de talentvolle middenvelder achter de schermen al zijn jawoord aan Ajax heeft gegeven en dus ziet ook PSV nog steeds kans. In januari stopte men de onderhandelingen, maar inmiddels wordt er volgens Voetbal International weer gepraat.

PSV wilde Maher in de winterstop heel graag binnenhalen, maar ging tot maximaal 6,5 miljoen euro voor de international. AZ verlangde op dat moment 10 miljoen euro en dat was PSV te gortig, dus stopten de onderhandelingen. Nadien leek men zich niet meer te gaan melden voor Maher, maar uitgaande transfers in Eindhoven maken de komst van Maher in theorie toch weer mogelijk.

Tussen PSV en Dynamo Kiev ligt namelijk een akkoord over Jeremain Lens en daarnaast is het de bedoeling dat ook Ola Toivonen nog verkocht wordt. Dries Mertens geniet eveneens serieuze interesse van buitenlandse clubs en wijzigde een vakantie in de Verenigde Staten al naar een trip in Turkije, zodat hij dichter bij een potentiële nieuwe club zou zijn. Alle inkomsten die PSV genereert met de verkoop van spelers kunnen gebruikt worden voor de aankoop van Maher.

PSV wil allereerst graag van de negentienjarige middenvelder weten óf hij nog steeds iets voelt voor een transfer naar het Philips Stadion. In januari was dat zo, maar inmiddels is het seizoen voorbij en denkt Maher er mogelijk anders over. Voetbal International deelt mee dat de vraagprijs een struikelblok kan worden, want in Mahers contract zou zijn opgenomen dat hij een aanzienlijk deel van de transfersom krijgt. Daar wil hij niet van afzien. Bron: Voetbalzone.nl

 

13 Comments

 1. Mark

  18 juni 2013 at 12:33

  Langzamerhand heb ik het nu wel een beetje gehad met deze soap. Blijf of vertrek voor een juiste prijs.

 2. gerard

  18 juni 2013 at 13:17

  Bericht komt af van Thijs Slegers (die vaak meer supporter is dan neutrale journalist).
  Daarbij geld hier ook, net zoals bij AJax (Eriksen/de Jong), dat er eerst middenvelders moeten worden verkocht zoals een Toivonen, Strootman of Wijnaldum zodat er plaats is en men geen kapitaalvernietiging gaat doen. Het feit dat er grof geld aan Lens (aanvaller) is verdiend heeft hier niet zoveel mee te maken.

 3. ko

  18 juni 2013 at 13:36

  psv moet toch eerst al die schulden afbetalen???

 4. iPjotr

  18 juni 2013 at 13:58

  Helemaaal goed dat psv weer interesse heeft, hoe meer clubs interesse tonen hoe mooier het bedrag kan worden.
  Vangen we voor de verkoop van lens nog wat ??

  • Jeroen

   18 juni 2013 at 15:28

   Wellicht opleidingskosten. Hij heeft toch 1 of 2 jaar bij ons in de jeugd gespeeld?

   • Niels

    18 juni 2013 at 16:01

    Geen doorverkoop %? In de tijd dat Lens wegging had AZ wel meer van dat soort constructies, toch?

 5. woonwagenpower

  18 juni 2013 at 17:44

  Hoe dan ook , hij gaat een Nederlandse club teleurstellen, dat zal toch niet prettig voelen voor Maher, lijkt mij.

 6. AzAlkmaar

  18 juni 2013 at 20:56

  Vandaag werd gudelj toch gekeurd ? Dus wanneer horen we dat hij officieel getekend heeft?

  • Mike

   18 juni 2013 at 21:54

   Klopt hij heeft de medische keuring vandaag doorstaan. Staat gemeld op zijn twitter account tenminste. Als het goed is Wuytens ook.

   Edit: Jan Wuytens en Nemanja Gudelj worden later deze week gepresenteerd wegens vertraging met de keuring. Die zijn vlekkeloos verlopen

 7. AzAlkmaar

  18 juni 2013 at 22:00

  O top

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  19 juni 2013 at 02:14

  Doet Maarten Martens het nou al weer 100%, voor het geval Adam eindelijk pleiten gaat?
  En als hij eindelijk op zijn chopper fiets naar zijn werk kan (ik gok op Ajax), wordt er door AZ dan weer wat gekocht? Een vleugelaanvaller die wat beter tussen de palen kan mikken of zo.
  Leuk saillant detail in dit bericht, namelijk dat hij een deel van de transfersom op zijn bankrekening kan bijschrijven. Misschien dat hij toch een harde piemel krijgt van een dikke stapel Engelse ponden? Slim van AZ om hem een belang te geven bij een hoge transfersom.
  Helaas gaan we nog een hoop gehannes rondom dit kind voor onze kiezen krijgen vrees ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *