”Ajax heeft nog geen contact met ons opgenomen over Maher”

By
Updated: juni 17, 2013

Ruim een week na de uitschakeling van Jong Oranje op het EK start AZ volgende week dinsdag de voorbereiding op de competitie. Adam Maher zal ontbreken in de selectie van Gertjan Verbeek. De middenvelder krijgt vanwege het toernooi in Israël toestemming om later aan te sluiten bij de groep. De 19-jarige speler is de meest besproken Nederlandse voetballer van dit moment. Zijn naam wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax.

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, ontkent dat een overstap van Maher naar Ajax aanstaande is. ”Ajax heeft geen contact met ons opgenomen en dus is er niets gaande. Er is nog geen enkele club die zich bij ons heeft gemeld. Adam heeft nog een contract voor twee jaar bij ons. Een voorcontract getekend bij Ajax? Ik kan daar niet zoveel mee.”

Afgelopen winter leek een overgang naar PSV nog een serieuze optie, maar na de directe plaatsing van Ajax voor het hoofdtoernooi van de Champions League lijken de Eindhovenaren de slag om het 19-jarige talent te hebben verloren. Mahers eigen voorkeur gaat bovendien uit naar Ajax. Maher woont in Diemen, dicht bij de Arena. Ajax heeft hem daar als jeugdspeler niet opgemerkt, waardoor hij na een begin bij SV Diemen en Zeeburgia in 2004 in de opleiding van AZ werd opgenomen.

Een overgang naar Ajax is afhankelijk van de toekomst van Christian Eriksen er uitziet. Om de 8,5 miljoen die AZ vraagt te kunnen betalen, moet de Deen eerst worden verkocht. Adam Maher zou de vijfde AZ-speler in evenzoveel achtereenvolgende seizoenen zijn die Ajax aan de selectie toevoegt. Demy de Zeeuw (2009), Mounir el Hamdaoui (2010), Kolbeinn Sighthorsson (2011) en Niklas Moisander (2012) gingen hem voor. Daarvoor maakten Olaf Lindebergh (2005) en Kenneth Perze (2006) de overstap.

Adam Maher heeft 66 competitiewedstrijden gespeeld voor AZ. Daarin scoorde hij twaalf doelpunten. Hij maakte zijn internationale debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Bate Borisov (3-0). In die wedstrijd scoorde hij. Met zijn zeventien jaar en 147 dagen ging hij de recordboeken in als jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit in een Europees duel. Zijn eerste prijs met AZ haalde hij vorige maand. AZ won de KNVB-beker door PSV in de finale te verslaan.

Bron:rtvnh.nl

12 Comments

 1. Maarten

  17 juni 2013 at 18:01

  8,5 MILJOEN??? Minimaal 12

 2. Azmanu

  17 juni 2013 at 18:12

  Er staan meerdere fouten in dit artikel, die 8.5 miljoen slaat nergens op AZ heeft nooit een prijs bekend gemaakt en in de media zeggen ze al maanden 10 miljoen. Ajax heeft daarbij zat geld om hem te kopen 2 jaar geleden hadden ze nog 40 miljoen op de bank staan en de afgelopen 2 jaar hebben ze winst gemaakt. Ajax wacht inderdaad op de verkoop van spelers, want anders hebben ze hem niet nodig.

  Hij wordt gewoon aan PSV verkocht Ajax wil niet verder gaan dan een miljoen of acht AZ wil meer. PSV wacht op dit moment op de verkoop van spelers (Lens, Toivonen, Mertens). Lens meldde al dat het snel kon gaan binnen 2 dagen. Als Psv 2 van de spelers gekocht heeft melden zij zich waarschijnlijk bij AZ.

 3. Gerrit Vooijs

  17 juni 2013 at 20:37

  AZ moet geduld hebben !
  AZ heeft de selectie nu rond, zonder Maher die op vakantie gaat, en kan gaan beginnen aan de voorbereiding.
  Blijft Maher dan kan hij in later stadium moeiteloos worden ingepast.

  Naar mate de tijd vorderd moet A’dam met het oog op de CL een besluit nemen……..

  • woonwagenpower

   17 juni 2013 at 21:14

   Misschien is dat wel het beste, Maar zou psv niet bereid zijn om ver te gaan met hun bod?

 4. AZ WOMAN

  17 juni 2013 at 21:31

  Bij wie komt hij beter tot zijn recht ? Bij de 020 club of bij de lampenkappen ?

  • Mike

   17 juni 2013 at 21:52

   Ik denk dat ajax beter bij hem past. Hij is qua speelstijl wel te vergelijken met Eriksen en zou die rol perfect kunnen invullen denk ik. Ik zou niet weten hoe zijn rol er uit komt te zien bij PSV.

   Denk trouwens dat dit niet echt klopt want 8,5 Miljoen is veelte weinig. 12 Miljoen Minimaal!!!!

   • AZ WOMAN

    17 juni 2013 at 22:25

    Hey Mike met 12 miljoen heb je helemaal gelijk

 5. gerard

  18 juni 2013 at 00:16

  Bij PSV kan wel geld vrij komen als Lens en Mertens vertrekken maar dan kan het nog niet Maher aantrekken gezien er eerst middenvelders moeten gaan zoals Toivonen, Toivonen, Wijnaldum. Het kan zich niet permiteren dure jongens op de bank te zetten omdat het Maher heeft aangetrokken.
  Bij Ajax geld feitelijk het zelfde, eerst moeten spelers als Eriksen, de Jong vertrekken en dat is nog niet, 1,2,3 gebeurt.

 6. Vak J

  18 juni 2013 at 00:23

  Ik ben het met Gerrit eens. Nog even niet happen, AZ heeft geen haast maar de andere ploegen waaronder Ajax op den duur wel

 7. i.pjotr3

  18 juni 2013 at 11:10

  Wordt het gewenste bedrag niet betaald, dan gewoon een jaartje ballen in alkmaar.
  Kan hij volgend jaar na WK zijn droomtransfer naar buitenland maken.

 8. Timon

  18 juni 2013 at 19:30

  Is er al een nieuwe trainer?

  • woonwagenpower

   18 juni 2013 at 19:31

   Eerst een nieuwe Timon!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *