Gertjan Verbeek mogelijke opvolger Van Gaal

By
Updated: mei 14, 2009
Gertjan Verbeek mogelijke opvolger Van Gaal

Met het vertrek van Louis van Gaal naar Bayern München kan AZ nu op zoek naar een opvolger. Afgelopen week zette de landskampioen van Nederland een streep door de namen van Co Adriaanse en Dick Advocaat. De Noord- Hollanders richten zich nu op andere namen, die de erfenis van Louis van Gaal durven te aanvaarden.

Volgens De Telegraaf zit AZ in de wachtkamer wat betreft Martin Jol en Henk ten Cate. Jol heeft een doorlopend contract bij Hamburger SV maar zag de afgelopen drie weken de kans op drie hoofdprijzen in rook opgaan. Ten Cate doet er goed aan om Panathinaikos te kwalificeren voor de volgende editie van de Champions League.

Ook Morten Olsen zou op de verlanglijst van Marcel Brands staan, maar de technisch directeur stuit op hetzelfde probleem als Ajax. De bondscoach zit met Denemarken op WK-koers en heeft een contract tot aan het eind van het mondiale toernooi, de zomer van 2010. Hij was eerder werkzaam voor Brondby IF, 1.FC Köln en Ajax.

Daarom komt de naam Gertjan Verbeek nu boven. Die was eerder al in beeld om assistent van Van Gaal te worden, met de optie om op termijn door te groeien als hoofdtrainer. Zij zijn min of meer uit hetzelfde hout gesneden en Verbeek was ook in beeld toen Van Gaal vorig jaar het bijltje er in Alkmaar aanvankelijk bij neergooide. Bron: Voetbalzone

Wie vindt jij de beste verdediger van AZ? Stem nu op de poll die je terug kan vinden op de homepage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>