Altidore knalt VS al bijna naar WK

By
Updated: juni 12, 2013

De Verenigde Staten kunnen zich gaan opmaken voor het WK van 2014 in Brazilië. De Yankees boekten afgelopen nacht een zeer belangrijke overwinning.

In het CenturyLink Field van Seattle werd Panama, tot afgelopen maand de verrassende medekoploper in de kwalificatiezone van de CONCACAF, met 2-0 verslagen. Jozy Altidore bracht de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann in de 36e minuut op voorsprong. De aanvaller van AZ tikte een mooie aanval via Michael Bradley en Fabian Johnson binnen.

Eddie Johnson zorgde in de 53e minuut voor de 2-0. Hij passeerde doelman Jaime Penedo na een mooie voorbereidende actie van Geoff Cameron. Altidore, die in de 56e minuut geel kreeg, werd in de slotminuut gewisseld. Toen kwam Stuart Holden voor hem in het veld.

Mexico, dat ook op zeven punten stond, speelde met 0-0 gelijk tegen Costa Rica. Honduras won met 2-0 van Jamaica via doelpunten van Oscar Garcia (10.) en Roger Espinoza (88.).

In de poule van Noord- en Midden-Amerika, met zes landen, gaan er drie rechtstreeks naar het WK. De nummer 4 speelt play-offs tegen een land uit Oceanië. De VS staan bovenaan (5-10). Bron: Elfvoetbal.nl

 

7 Comments

 1. Dedie

  12 juni 2013 at 11:17

  Geweldig voor Altidore en de USMNT. Hoop dat ze echt de WK haalt.

  • Jeroen

   12 juni 2013 at 11:19

   Altidore is voor ons bijna niet meer te houden 😉 hij scoort aan de lopende band… Mooi om te zien dat AZ zijn spel positief heeft weten te beinvloeden.

 2. de echte supporter

  12 juni 2013 at 11:54

  Jozy, ja die doet het erg goed. ja zal moeilijk zijn om hem bij az te houden.

 3. Jay

  12 juni 2013 at 12:29

  Volgens mij wordt hij alleen maar beter. Hopelijk probeerd AZ hem te behouden, dan kan hij nog meer stappen (en doelpunten voor AZ) maken, kan hij daarna aan het WK meedoen en uiteindelijk voor een groot bedrag verkocht worden. Iedereen blij.

 4. niels

  12 juni 2013 at 13:20

  Topper! Zoals hij de laatste tijd speelt is hij een aanwinst voor iedere Engelse club. We moeten dus het ergste vrezen.

 5. woonwagenpower

  12 juni 2013 at 15:12

  De marktwaarde van Jozy gaat zo met de dag omhoog, waar ligt het plafond?

 6. AZ4Altijd

  12 juni 2013 at 17:30

  Jaa geen plafond uiteraard ;). Bedoel, bij doorverkoop moeten we ook deel aan zijn oude club afdragen, dus lekker zo hoog mogelijk.
  Daarnaast zeg ik. Betaal hem een goed salaris. Dat is hij meer dan waard. Hou hem een jaartje. Laat hem samenwerken in de aanval met Aron. Waarbij ze allebei zwerven en elkaar dus afwisselen in de spits. De kracht van Alti en de bewegelijkheid en snelheid van Aron. Dan kan het wel eens een heel leuk seizoen worden. Dan Babelj als Pinchhitter for the time being.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *