AZ ontvangt 2 miljoen euro voor transfer Donk

By
Updated: juni 7, 2013

AZ heeft uitstekende zaken gedaan op de transfermarkt. De club uit Alkmaar mag volgens Voetbal International een bedrag van ruim twee miljoen euro bijschrijven, zonder dat het zelf ook maar iets hoefde te doen.

De bekerwinnaar van het afgelopen seizoen hoorde donderdag dat Ryan Donk de overstap van Club Brugge naar Kasimpasa maakt. AZ verkocht Donk in 2009 aan de Belgische club. Bij de transfer bedong AZ een doorverkooppercentage van liefst vijftig procent, weet het magazine vrijdag te melden.

Die clausule betekent dat AZ een bedrag van ruim twee miljoen euro krijgt bijgeschreven op de bankrekening. Donk stond tussen 2006 en 2009 onder contract in Alkmaar. Na vier seizoenen Club Brugge beproeft hij nu zijn geluk in de Turkse competitie, waar hij bij Kasimpasa herenigd wordt met trainer Shota Arveladze. Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  7 juni 2013 at 13:28

  Dat is nog eens goed nieuws! Kunnen we goed gebruiken om versterking te halen 😀

 2. gerard

  7 juni 2013 at 14:11

  Zekers, hoe zit het trouwens met Pelle die bij Feijenoord tot 2017 onder contract staat. Loopt AZ die ook nog steeds te sponsoren of heeft het inmiddels zijn geld??

 3. remco

  7 juni 2013 at 18:40

  ik dacht dat dat was overgedragen bij de transfer?

 4. Mozes

  7 juni 2013 at 23:29

  Feyenoord mag geen geld overmaken naar Parma dus officieel is Pelle nog niet van Feyenoord.

  Ik denk niet dat Feyenoord nog 1,5 miljoen ergens geeft liggen.

  Toon Gerbrands, directeur Algemen Zaken van AZ: ‘Door deze beslaglegging heeft AZ meer zekerheid gekregen over de betaling van het totale geldbedrag dat met de transfer van Pellè naar Italië was gemoeid. Zodra wij door de instanties in het gelijk zijn gesteld in de zaak-Pellè, kunnen wij het bedrag eventueel via Feyenoord opeisen. De beslaglegging heeft geen negatieve gevolgen voor Feyenoord.’

  Dit zou betekenen dat Parma niet 2,5 miljoen van Feyenoord krijgt maar hooguit 1.

 5. thom

  8 juni 2013 at 22:24

  Okee… 4 miljoen voor Donk? Waarom is die vent zo duur?

  • Jeroen

   9 juni 2013 at 10:34

   Het schijnt dat AZ heeft gezegd dat het bedrag wat ze ontvangen hebben voor Donk minder is dan 2 miljoen. We zullen het nooit te horen krijgen, maar evengoed wel lekker dat we weer wat extra financiele ruimte krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *