Advocaat en Adriaanse wijzen bod van AZ af

By
Updated: mei 14, 2009
Advocaat en Adriaanse wijzen bod van AZ af

Scheringa heeft Van Gaal naar Duitsland laten vertrekken zonder dat er een opvolger bekend is gemaakt. De voorzitter van AZ was overigens wel bezig om Hiddink, Co Adriaanse of Advocaat aan te trekken.

Hiddink blijkt geen haalbare zaak te gaan worden en is volgens verschillende nieuwsberichten ook nooit concreet geworden.

Scheringa heeft wel contact gehad met Co Adriaanse en Dick Advocaat, maar beide bedanken voor de nieuwe functie.

Co Adriaanse wil zich de komende periode volledig richten op zijn huidig functie als trainer bij Salzburg en is daarna wel toe aan een aantal weken vakantie. “AZ was eerder dan Ajax. Ze hebben me gevraagd: als Louis weggaat bij ons, wil jij hem dan opvolgen? En Louis weet ervan hoor. Hij vindt het prima, zegt-ie. Want hij praat met andere clubs, dus moet AZ ook met andere trainers praten. Maar ik heb vorige week tegen Dirk Scheringa gezegd dat ik het niet doe. Om precies dezelfde reden als ik ook ajax heb afgezegd. Als je aan zoiets begint moet je honderd procent scherp zijn. Dan moet je tank helemaal vol zitten. Het is gewoon een heel zwaar vak. En ik wil mezelf geen geweld aan doen.”

Dick Advocaat, die ook in de belangstelling stond van Ajax, heeft aangegeven niet in te gaan op het aanbod. De coacht werkt nu voor Zenit Sint Petersburg en zij hebben hem een nieuwe overeenkomst aangeboden. In november loopt het contract af, maar het bestuur van Zenit wil de coach, die zowel de landstitel als de UEFA Cup won, graag behouden. Advocaat neemt de aanbieding serieus, België staat echter wel bovenaan het lijstje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *