Heijblok beloond voor positieve inbreng

By
Updated: mei 30, 2013

Erik Heijblok blijft nog een jaar langer bij AZ. De bekerhouder heeft een mondeling akkoord bereikt met de 36-jarige reservedoelman over verlenging van zijn aflopende contract. De 36-jarige reservedoelman blijft nog een jaar langer verbonden aan de bekerwinnaar.

Heijblok kwam in het verleden uit voor Haarlem, Ajax en De Graafschap. Bij AZ wordt hij geroemd vanwege zijn positieve invloed in de kleedkamer en op het trainingsveld.

‘Door zijn ervaring is Erik nog steeds van grote waarde voor ons’, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart, die de routinier niet wil bestempelen als derde of vierde doelman. ‘We zien hem als een van de vier keepers.’

Behalve Esteban en Yves De Winter heeft trainer Gertjan Verbeek ook nog de beschikking over Hobie Verhulst (20), die uit de eigen jeugd komt.

‘We gaan de mogelijkheid bekijken of we Hobie kunnen verhuren’, aldus Stewart. ‘Dat zou de beste manier zijn om ervaring op te doen, want hij zit namelijk al wat langer bij de selectie.’

7 Comments

 1. i.pjotr3

  30 mei 2013 at 11:13

  Zou een goeie actie zijn om Hobie te verhuren.
  Dit enorme talent moet speelminuten krijgen….. Misschien heeft RKC nog een keepert nodig, Zoet is daar ook volwassen geworden

  • Jeroen

   30 mei 2013 at 12:09

   Inderdaad Verhulst moeten ze gewoon verhuren. Zo krijgt hij ervaring en kan hij over 2 jaar misschien basisspeler worden bij AZ.

 2. remco

  30 mei 2013 at 11:24

  dan wordt nick olij dus derde vierde keeper?

 3. Geert

  30 mei 2013 at 11:24

  Zou inderdaad top zijn als hij verhuurt kan worden, het liefst aan een Eredivisieclub! Misschien dat Promovendus Go Ahead Eagles nog een keeper nodig heeft? Maar we hebben toch geen 4 keepers nodig? 3 lijkt mij voldoende.

 4. de echte supporter

  30 mei 2013 at 12:43

  ik vind dit wel mooi aan az. dat iemand ook wordt beloond voor zijn houding.

  • niels

   1 juni 2013 at 10:33

   helemaal mee eens! ook terecht, dit soort spelers zijn uniek en leveren een grote (positieve) bijdrage

 5. AZ4Altijd

  30 mei 2013 at 15:54

  Hobie staat al tijden stil in zijn ontwikkeling. En keept voornamelijk op zijn hakken. Dus heel statisch. Nee wordt niet warm van zijn kunsten.

  Snel verhuren lijkt mij een goede optie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *