‘FC Twente meldt zich ook voor transfervrije Wuytens’

By
Updated: mei 28, 2013

Jan Wuytens heeft over belangstelling niet te klagen. De 27-jarige verdediger van FC Utrecht vertrekt komende zomer transfervrij uit de Domstad, de interesse in de Belgische voetballer neemt inmiddels serieuze vormen aan.

Eerder werd al bekend dat AZ Wuytens graag naar Alkmaar wil halen, waar hij een nieuw verdedigingsduo moet vormen met de reeds van sc Heerenveen overgenomen Jeffrey Gouweleeuw. Nu heeft ook FC Twente zich gemeld voor de oud-verdediger van onder meer Heracles Almelo, weet VoetbalPrimeur. De Tukkers willen hun defensie graag versterken en zien in Wuytens een prima optie.

AZ en FC Twente zullen alles op alles moeten zetten om Wuytens te overtuigen van een langer verblijf in de Eredivisie, de Belg is ook gewild in Engeland. Eén club uit de Premier League en één Championship-club hebben hun interesse voor Wuytens inmiddels kenbaar gemaakt. Tevens is er een Belgische topclub die de transfervrije verdediger komende zomer maar wat graag aan zich wil binden.

Wuytens staat open voor een avontuur in een andere competitie dan de Nederlandse, maar zal niet blind zijn handtekening zetten. Een transfer naar Rusland of een ander ver oord is geen optie voor de Belg. “Het moet wel bij Jan passen. Zijn gezin staat voor Jan op de eerste plek”, aldus zaakwaarnemer Dick van Burik, die de interesse van FC Twente tegenover deze site bevestigt noch ontkent. Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: elfvoetbal.nl

14 Comments

 1. Niels

  28 mei 2013 at 13:42

  laat Twente zich tegenwoordig leiden door de scouts van AZ?

  • Jeroen

   28 mei 2013 at 14:05

   Hahaha dat lijkt er wel op he 😛

   Ik las trouwens net dat Wuytens begin volgende week bekent gaat maken waar hij volgend seizoen speelt. Hij schijnt langdurig gesproken te hebben met AZ… dus wie weet 😛

 2. Mike

  28 mei 2013 at 15:21

  Ik word wel een beetje moe van AZ. De namen hard in de media roepen elke club in Europa weet dat AZ een goeie scout netwerk heeft. En daardoor missen wij altijd die spelers kijken nu maar weer. kijk na vorige jaar met Schilder en dit jaar nog met die kiwi Marco Rojas die verkast naar Bayern Leverkussen. Kijk naar Chadli, Mertens en Davilla daar word je toch moe van. Altijd het zeggen ja wij vinden het goeie spelers maar altijd zo langzaan onderhandelen dat andere clubs kansen krijgen en het is nu een maal zo dat wij qua salaris het altijd het afleggen tegen die clubs.

  Dat vind ik toch wel jammer of noem die namen niet hard of onderhandel is een keer sneller. Kijk maar weer naar Gudelj hoe lang loop dit al zeker al weer 3 weken dan moet het toch gewoon al rond zijn of moet je toch al weten dat hij niet komt omdat hij te duur is.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   28 mei 2013 at 15:58

   En over twee jaar Ali Messaoud terugkopen van een andere club, omdat hij toch ook op het hoogste niveau een neusje voor de goal blijkt te hebben, zoiets waar Ajax ook een handje van heeft. Het blijft een kunst om te voorspellen welke nog ‘onontdekte’ speler het gaat maken in de komende seizoenen. Gouweleeuw was zo’n ontdekking in het 2011/2012 seizoen en we moeten nu nog maar hopen dat hij het weer gaat waar maken. En zo zijn er altijd lijstjes met van die spelers die opeens zeer gewild zijn maar hoeveel maken het uiteindelijk ook waar op de langere termijn. AZ heeft ze ook met namen als Boymans (topscorer VVV) en Falkenburg (hèt Jong Oranje talent) waar goed geld voor is betaald maar die uiteindelijk geld kosten omdat er iemand anders opeens doorbreekt of gehaald is die net iets beter is (Altidore bijvoorbeeld, uitgespuugd en nu weer bejubeld). Dus laten we ons nou niet helemaal gek maken door Gudelj en al die andere namen die nog de revue gaan passeren. Het is nu eenmaal zo dat de meeste clubs dezelfde namen op hun lijstjes hebben staan en dat de grote vissen meestal eerst happen. Een hoop wordt weer uitgespuugd en we staren ons blind op diegenen die uitblinken maar vergeten de middelmaat en ondermaat. En het gaat allemaal om harde knaken waar AZ nou eenmaal nog niet van overloopt. Was Maher al verkocht dan was het misschien al in kannen en kruiken.

 3. woonwagenpower

  28 mei 2013 at 16:17

  Een voetballer moet ook zelf naar een bepaalde club willen, ik zie Twente niet als een betere club dan AZ, ik heb het idee, dat het bij twente op zijn retour is, ook zij moeten bezuinigen.

 4. Jay

  28 mei 2013 at 16:35

  Een tranfervrije speler als Wuytens staat natuurlijk bij meerdere clubs in de belangstelling, dus ook bij Twente. Dat komt heus niet doordat AZ vertelt heeft interesse te hebben.

  Wuytens zal moeten kiezen tussen Europees voetbal spelen en meedoen voor een plek bij de top 5 of voor het geld en waarschijnlijk meedoen voor de bovenste plek(en).

 5. AZformallyknownasAZ

  28 mei 2013 at 17:33

  Ik raad AZ aan toch wat sneller te handelen. Zo trek je steeds aan het kortste einde .
  Twente lijkt een zielig clubje te worden. Zij hobbelen achter AZ aan en hebben blijkbaar zelf geen idee. Van tactiek veranderen zou wel helpen. Niets laten lekken naar de pers en als de buit binnen pas melding doen. Als het zo door gaat lukt het verder niet interessante spelers aan te trekken. En dat zou toch eeuwig zonde zijn.

 6. Mike

  28 mei 2013 at 22:05

  Als k az zou zijn zou ik toch maar beetje opschieten strx pis je voorleidde spelers buiten de boot , en net als hier boven gezecht geef messaoud nieuw contract jongen gaat het zeker maken en strx ga je hem voor veel geld terug kopen das gewoon stom !!!

 7. Evert

  28 mei 2013 at 22:50

  Heel misschien worden we door AZ op het verkeerde gezet, wij denken dat zij met Gudelj en Wuytens bezig zijn terwijl zij achter de schermen met andere toppers bezig zijn………………………althans zo zou ik het doen hahahahahahah Wie weet gaat Maher naar Twente ??? hahahahah wie zal het zeggen. Als ik Wuytens zou zijn zou ik drie jaar bij AZ gaan ballen en dan lekker geld ophalen bij een andere club want in de jaren bij AZ kan hij zich goed ontwikkelen tot een complete en geroutineerde cv. Iedereen die hier zegt dat wij zelfs voor de eerste plaats kunnen gaan als we die of die hebben sorry, dat gaat niet gebeuren zolang wij geen grotere sponser kunnen vinden dan AFAS (waar ik ook heel blij mee ben) zullen wij gewoon aansluiten in de top 5. En Mendes da Silva die word op diversen sites afgezeken als oude lul enz enz, ik zou enorm trots zijn als hij weer op het oude nest zou terug komen en hier kan afbouwen met zijn carriere, hij zou de ploeg kunnen dragen en met zijn ervaring kunnen ondersteunen. Na zijn loopbaan bijvoorbeeld als jeugdtrainer in de filosofie van AZ en word hij het levende voorbeeld voor de jeugd. zo dat wou ik even kwijt, groet allen Evert

 8. i.pjotr3

  28 mei 2013 at 23:32

  AZ moet in media aangeven dat er ruime interesse is vanuit engeland voor reijnen, misschien hapt Twente wel 🙂

 9. oldfan

  28 mei 2013 at 23:45

  Tukkers lijken af te wachten wie AZ opzijn lijstje heeft om dan met een hoger bod te scoren.Az moet sneller handelen.

 10. i.pjotr3

  28 mei 2013 at 23:57

  Scouten en jeugdopleiding een vak apart.
  Vroeger had Adriaanse een mooie afkorting voor de visie van de jeugdopleiding: (techniek, inzicht, persoonlijkheid, snelheid), afgekort: T.I.P.S. Tegenwoordig hanteren PSV, Twente en voorlopig ook nog Ajax een andere visie: (kansloos, uitzichtloos, talentloos), afgekort: K.U.T.

  • Jeroen

   29 mei 2013 at 08:30

   Hahaha grappig 🙂

   Las overigens net dat Twente topman geen dure aankopen meer aandurft. Huidige (dure) selectie heeft te weinig gebracht en daarom willen ze zich nu richten op de wat onbekende talenten die zich nog moeten waarmaken. Eigenlijk hetzelfde dus als AZ.

 11. Jeroen

  4 juni 2013 at 18:33

  Wuytens vertrekt zeer waarschijnlijk naar club brugge 🙁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *