Update: ‘Co Adriaanse zou een goede vervanger zijn’

By
Updated: mei 13, 2009
'Co Adriaanse zou een goede vervanger zijn'

De overstap van AZ-trainer Louis van Gaal naar Bayern München lijkt met de dag dichterbij te komen. Mocht het daadwerkelijk zover komen, dan zou volgens Gill Swerts (28) Co Adriaanse een prima vervanger zijn.

Ajax haalt de naam van Co Adriaanse door op de lijst met mogelijke kandidaattrainers. Adriaanse heeft de Amsterdamse clubleiding laten weten dat hij na afloop van dit seizoen tijd neemt om zich te bezinnen op zijn toekomst.

“Ik zou er niet versteld van staan als Van Gaal vertrekt”, laat de Belgische back weten tegenover Elf Voetbal. “Natuurlijk, het liefste wil je de hele groep bijelkaar houden met het oog op de Champions League volgend seizoen. Maar hij heeft nou eenmaal een goede naam opgebouwd in Europa. Zeker nu, na het kampioenschap. Maar iedereen is volwassen en weet dat dit soort dingen hoort in het hedendaagse voetbal. Van spelers en trainers die succesvol zijn, weet je dat ze kunnen vertrekken.”

Swerts heeft wel een opvolger in gedachte, mocht zijn trainer daadwerkelijk kiezen voor een Duits avontuur. “Co Adriaanse heeft voordat Van Gaal kwam goed werk verricht. Hij kent de club en zou een goede optie zijn. Al wil ik benadrukken dat ik nog nooit met hem gewerkt heb. Aan de andere kant: het zou jammer zijn als Van Gaal vertrekt. Hij is een toptrainer, heeft AZ kampioen gemaakt. Wie is er een betere trainer dan Louis van Gaal? Ik weet het niet. Dan moet je denk ik toch in het buitenland zoeken.” Bron: Elf.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *