‘Viktor Elm in belangstelling van CSKA Moskou’

By
Updated: mei 25, 2013

In de zomer wil CSKA Moskou voor het tweede jaar op rij winkelen in Alkmaar. Waar eerst Rasmus Elm werd weggekaapt, richten de Moskovieten de pijlen nu op Viktor Elm. De oudere broer van Rasmus is de meest voorname kandidaat om het middenveld van de Russen te versterken.

Dat schrijft het Russische medium Izvestia op haar website. De 27-jarige Viktor Elm werd door scouts van CSKA meerdere malen bekeken dit seizoen. Hij moet naar Moskou komen om te concurreren met een andere oud-AZ’er, Pontus Wernbloom.

Oud-Eredivisionist Yevgeniy Levchenko raadt Moskou aan om Elm snel binnen te halen. “Hij is veel meer een werker dan Rasmus. Iemand die zich vastbijt in een tegenstander en dan niet meer loslaat. Door de aanwezigheid van Wernbloom en Rasmus Elm zal hij bovendien snel wennen”, dacht de voormalige middenvelder van FC Groningen.

15 Comments

 1. Mike

  25 mei 2013 at 20:45

  Meteen doen hij kan er weinig van en ze willen zo’n 5 miljoen betalen dan is het geen probleem om de transfer te betalen voor Gudelj en kan je nog een andere middenvelder er bij hallen Duarte ofso.

  • i.pjotr3

   25 mei 2013 at 21:31

   Helemaal mee eens, strik erom en cashen!
   Heeft mij dit seizoen niet kunnen overtuigen.
   Ik heb gehoord dat etiëne ook al russisch aan het leren is.

 2. AZformallyknownasAZ

  25 mei 2013 at 21:46

  Verkopen maar. Buiten zijn lengte en kopkracht toch niet zo overtuigend. Kali is ook transfervrij. Die zou ik dan gaan ophalen. Kali is een hele mooie technisch begaafde middenvelder. We zouden het goed voor elkaar hebben. En we hebben verder natuurlijk nog goede jeugd in de selectie. Utrech krijgen we korting als we er 2 komen halen ??

 3. oldfan

  26 mei 2013 at 00:32

  Wat makkelijk om zo over deze speler te oordelen. Hij heeft een aantal assists gegeven die belangrijk waren en ging voorop om van strafschopgebied naar strafschopgebied te rennen en gaten te dichten. geen benadigd technicus maar wel een die de mouwen opstroopt en daar moet je er ook een paar van in je team hebben. Waarom Kali heilig verklaren als die Anderlecht in zn kop heeft!

  • Gerrit Vooijs

   26 mei 2013 at 09:54

   Niet mee eens ! Hij was als aanvoerder van Heerenveen binnengehaald om leiding aan dit jonge AZ te geven en dat is hem niet gelukt.
   Te vaak onzichtbaar. Eigenlijk kun je zeggen dat hij pas toen het team begon te draaien hij ook beter werd met die prachtige pass op Altidore in de Bekerfinale als hoogte punt.

   De belangstelling voor Gudelj, die speelt op zijn positie, maakt duidelijk dat een reserve rol zeer waarschijnlijk is………
   Verkopen zou voor beide partijen een goede deal zijn.
   Zo niet wordt de bank wel sterker 🙂

   • Mozes

    26 mei 2013 at 18:47

    Gudelj maakt pas meters en heeft daarbij ook techniek. Hij is 6 jaar jonger en gunnen we straks goed doorverkopen.

    Elm is geen 5 miljoen waard. Denk rond de 3 en dat is nog ruim als je beseft dat Mounir voor 5 ging.

    Az doet er goed aan om te verversen. Elm is niet het niveau wat AZ moet nastreven.

 4. Jeroen

  26 mei 2013 at 09:44

  Dit zou een van de beste investeringen ooit zijn!! Je haalt hem transfervrij op en verkoop de beste man voor 5 miljoen knaken. IK ZEG DOEN! Vind het een aardige speler, maar niet meer dan dat. Zijn vertrek zouden we moeten kunnen opvangen.

 5. AZformallyknownasAZ

  26 mei 2013 at 10:20

  Elm is gehaald als ervaren kracht. Hij is geen 17 meer maar 27. Ik had van hem iets meer verwacht. Er is een periode geweest dat het goed ging in wisselwerking met Hendricksen. Helaas duurde dat niet het hele seizoen. Zelf ben ik van mening dat als je kunt veranderen je dat nu moet doen. Technisch begaafde middenvelders zie ik liever dan brekers. Ik vind Elm te traag en zijn handelingssnelheid is ook niet overdadig groot.
  Strijd valt hem inderdaad niet ontzeggen, maar is dat dan genoeg?

  Ik zie graag een speler terug met de allure van Maher. Hoewel ik mij realiseer dat dit niet eenvoudig is zou het mooi zijn een dergelijke speler te vinden. Of die nu Kali heet of een andere naam heeft. Gudelje zou een aanwinst zijn omdat hij strijdlust koppelt aan techniek en inzicht.
  Hendricksen is vrij compleet, een enorm talent. En dan dus nog een spelmaker erbij.
  Voor die rol zouden ook Martens of Overtoom geschikt kunnen zijn, maar ook dat weten we niet zeker. Want hertelt Martens weer volledig? En gaat Overtoom zijn Heracles vorm weer evenaren? Dus zo makkelijk denk ik er niet over hoor! Er zijn nog veel overwegingen te maken door de AZ leiding.

 6. Evert

  26 mei 2013 at 10:24

  Sorry mensen, ik vindt dit allemaal te ligtzinnig. De man draait hier zijn eerste seizoen, en in heel veel wedstrijden zie ik hem en Hendriksen heel heel veel meters maken. Persoonlijk vind ik dat hij redelijk heeft gespeeld voor een eerste seizoen. Wernblom werd ook geprezen en verguist, totdat hij weg ging, er word zelfs beweerd dat als hij het seizoen zou afmaken wij kampioen zouden worden. Nee CSKA ziet het goed, ik zeg houden want als deze jongen echt gaat draaien in een goed lopend team dan zijn jullie blij dat we hem hebben en komt ie in de zelfde klasse als Wernblom!!

 7. Maarten

  26 mei 2013 at 11:25

  Helemaal mee eens

 8. de echte supporter

  26 mei 2013 at 11:37

  voor mij komt deze transfer onverwachts. Ik denk dat het prima is als hij daarnaar toe gaat.

 9. oldfan

  26 mei 2013 at 12:06

  Eens met Evert. Overigens wordt er wel op een prettige manier een diskussie gevoerd. Tenslotte heeft een ieder recht op zijn eigen mening.

 10. TDG

  26 mei 2013 at 12:27

  CSKA is natuurlijk een heel tevreden AZ-klant met Elm en Wernbloom. Vergeet ook niet dat Ari een grote is bij Spartak Moskou. Elm naar CSKA voor deze prijs: altijd doen! Ook al was ik niet ontevreden over hem, het is nou eenmaal niet Viktor en dat wisten we ook al toen hij TRANSFERVRIJ naar Alkmaar kwam.

 11. Maarten

  26 mei 2013 at 15:26

  *viktor is waarschijnlijk rasmus

  • TDG

   26 mei 2013 at 17:24

   Klopt, Viktor moet zijn Rasmus, dankje Maarten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *