Viergever naar PSV of Ajax

By
Updated: mei 25, 2013

Bij AZ gaat men ervan uit dat Nick Viergever aan zijn laatste weken in Alkmaar bezig is. Volgens De Telegraaf verwacht men dat de verdediger naar PSV vertrekt, maar wel om het middenveld van de Eindhovense club te versterken.

Viergever heeft een contract tot medio 2014 met AZ en heeft niet de intentie om langer te blijven. De 23-jarige ex-speler van Sparta Rotterdam wordt ook met Ajax in verband gebracht, om een eventueel vertrek van Toby Alderweireld op te vangen. In Amsterdam speelt al een andere ex-verdediger van AZ: Nicklas Moisander.

AZ legde vrijdag Jeffrey Gouweleeuw van sc Heerenveen voor vijf seizoenen vast. De club uit Alkmaar is achter de schermen ook bezig met de komst van Jan Wuytens, die een aflopend contract met FC Utrecht heeft. AZ heeft tevens het oog laten vallen op middenvelder Nemanja Gudelj van NAC en versterkte zich al met aanvaller Eli Babalj. Bron: Voetbalzone

12 Comments

 1. Jeroen

  25 mei 2013 at 12:07

  Tja was te verwachten… Wel jammer dat hij niet wil verlengen.

 2. mozes

  25 mei 2013 at 13:14

  Waarom haalt AZ niet van Dijk? PSV, Twente en Ajax zijn afgehaakt omdat twijfels hebben. Hij kan naar de 2e divisie in Engeland maar AZ kan hem makkelijk overhalen. Bekerwinnaar, we spelen in Europa.

  Dit is een buitenkans. Zal niet duur zijn nu iedereen afhaakt.

  • Niels

   25 mei 2013 at 14:54

   Dat komt omdat Van Dijk opbouwend niet heel goed is. En AZ wil graag spelers die makkelijk de bal kunnen laten rond gaan

 3. Dedie

  25 mei 2013 at 14:16

  Het is Viergever deze transfer gegund. Hij is nog jong dus kan zich nog ontwikkelen bij PSV of Ajax. Viergever kan ook uitstekend als controleur/regisseur op het middenveld spelen. In 2011-2012 heeft Verbeek hem op die positie geposteerd als Rasmus Elm niet beschikbaar was en dat deed hij goed.

  • De echte supporter

   25 mei 2013 at 15:48

   Ik ben het met je eens. Ik gun hem wel een overstap.

 4. Gerrit Vooijs

  25 mei 2013 at 16:46

  Met het geld van Viergever kan AZ naast Wuytens ook Gudelj binnenhalen . Zal wel nog iets geld bij moeten maar niet zo veel.

  Nog altijd geen bericht van Wijnaldum en Marcellis. Hopelijk willen beide bijtekenen en anders moet AZ starten met een compleet vernieuwde verdediging !

  Dat is niet bepaald lekker met het oog op de Europa League.

 5. AZformallyknownasAZ

  25 mei 2013 at 16:49

  Het is of nu de deur uit of tranfervrij volgend jaar. Dat is natuurlijk zonde. Hopelijk voor hem gaat hij bij zijn nieuwe club een beter seizoen draaien want dat hield bij ons niet over. Ik wens hem veel succes. AZ heeft hoe dan ook veel plezier van Viergever gehad. De contouren van het AZ van het komende seizoen worden steeds duidelijker. En ik moet zeggen, het wordt er niet slechter op.

 6. oldfan

  25 mei 2013 at 18:27

  Hij wilde perse weg.Dan moet je hemook niet willen houden. Alleen spelers die graag voor AZ willen spelen zijn van harte welkom. Op bepaalde momenten was zijn aandeel niet genoeg om de verdediging goed te laten functioneren. Toen Moisander nog speelde speelde hij beter, waarschijnlijk ook mede door goede coaching. Nu hoop ik van harte voor hem dat hij zijn capaciteiten beter kan laten zien want het afgelopen jaar was niet zijn topjaar. Voor AZ hoop ik dat de verdediging sterker wordt door een stoere verdediger die van wanten weet.

 7. Mike

  25 mei 2013 at 20:50

  Raar dat ze hem voor het middenveld willen hallen ze doen nu net als of PSV zo’n goeie verdediging hebben en hij daar dus niet voor aanmerking in kan kommen. Maarja waar maak ik me druk over hij moet toch weg laat hem maar lekker als middenvelder spelen alleen ik denk dat hij dan mislukt dus een echt PSV aankoop. Voor hoeveel zal Viergever weg gaan zo’n 3 miljoen of is dat te weinig of te veel?

  • Mozes

   26 mei 2013 at 19:35

   Gouweleeuw en Viergever zullen qua transfersom niet ver uit elkaar liggen. Denk 2 tot 2.5 miljoen max voor Viergever.

   • Jeroen

    26 mei 2013 at 19:52

    Hij is aanvoerder van AZ en daarnaast toch wel een erg goede verdediger. Vorig seizoen een van de betere van de Eredivisie. Denk toch zo rond de 4 miljoen (vergelijkbaar met Moisander)

 8. i.pjotr3

  25 mei 2013 at 21:47

  Mooie oplossing voor onze aanvoerder, nog wat cashen voordat hij gratis de deur uitloopt en hopelijk gaat hij niet ons satelietclubje uit de Bijlmer versterken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *