Altidore niet bezig met transfer

By
Updated: mei 20, 2013

Volgens voetbalprimeur.nl staat Altidore in de belangstelling van Spaanse, Italiaanse en Engelse clubs. De spits dankt de belangstelling aan de laatste tweede sterke seizoenen waarin hij 38 doelpunten maakte voor AZ.

Aston Villa, Catania, Parma, Real Betis en Sevilla worden aan Altidore gelinkt. De Amerikaan denkt zelf echter niet aan een vertrek. “We praten veel over mijn toekomst, maar ik heb nog een tweejarig contract”, zo vertelt hij in Spaanse media.

“Het lijkt mij een goed plan om deel uit te blijven maken van deze competitieve groep. Het is dus mijn bedoeling om hier verder te gaan”, aldus Altidore, die eerder uitkwam voor New York Red Bulls, Villarreal, Xerez, Hull City en Bursaspor. Bij AZ was hij de voorbije twee jaar goed voor 38 doelpunten in 67 wedstrijden. Bron: Voetbalprimeur.nl

18 Comments

 1. Jeroen

  20 mei 2013 at 09:08

  Als we de meeste voetbalsites moeten geloven is Altidore niet meer te houden voor AZ. Ben benieuwd wat er de komende periode gaat gebeuren. Mocht hij verrekken dan hebben we zeker nog wel een extra spits nodig.

 2. oldfan

  20 mei 2013 at 09:14

  Altidore heeft steeds laten weten niet open te staan voor een transfer. Dat hi jzich erg goed voelt in Alkmaar mag wel duidelijk zijn. De pers moet ook wat schrijven om het blaadje vol te krijgen en vooral de spaanse pers heeft daar een handje van.
  Natuurlijk staat hij in de belangstelling met zijn doelpunten maar voorlopig is hij nog van ons!

 3. Knudde

  20 mei 2013 at 10:24

  Ik heb Jozy op donderdagavond 9 mei gesproken en hem gevraagd of hij zal blijven. Hij antwoorde dat hij het bij AZ naar zijn zin heeft maar dat het niet aan hem is of hij blijft. AZ wil hem graag naar een andere club hebben omdat ze geld willen verdienen. Het is afwachten, zei hij, als AZ een andere club heeft gevonden dan gaat hij weg, zo niet blijft hij nog een jaar.

  • Dedie

   20 mei 2013 at 10:29

   Ik denk dat AZ gaat Altidore gewoon verkopen of Altidore moet genoegen nemen met een lager salaris. AZ heeft al met het aantrekken van Aron Johansson en Babalj geanticipeerd op het vertrek van Jozy.

  • Jeroen

   20 mei 2013 at 10:41

   Ik snap dat ze geld willen verdienen, maar op deze manier stimuleer je ook geen clubliefde. Jozy heeft het naar zijn zin, dus laat hem lekker voetballen. Dan verkopen we hem toch volgend jaar?

 4. Jeroen

  20 mei 2013 at 10:43

  Ik lees net dit op Soccernews.nl: Het Spaanse Estadio Deportivo heeft inmiddels naar buiten gebracht dat Real Betis bereid is om vier miljoen euro over te maken naar de bankrekening van AZ om zich te kunnen versterken met de Amerikaanse aanvaller.

  Laten we hopen dat ze wat meer geld gaan overmaken…. 4 miljoen.. Of maken ze ook nog 4 miljoen over naar Villareal? Wij moeten namelijk 45% van de transfersom overmaken.

 5. Maarten

  20 mei 2013 at 11:00

  Altidore blijft waarschijnlijk nog wel 2 a 3 jaar, en waarom zou AZ hem willen verkopen het is een van de belangrijkste spelers van az en hij blijft AZ maar loven. Volgens mij is AZ uit de schulden dus laat hem nog maar een paar jaartjes blijven

 6. Geert

  20 mei 2013 at 11:19

  Ik snap Altidore wel. Hij is nog erg jong en heeft al bij zoveel clubs gespeeld en is vaak mislukt. Hiet draait hij goed en ontwikkeld hij zich snel. Hij ziet in dat hij nog niet uitgeleerd is in Nederland, voelt zich goed in Alkmaar en wilt dus graag blijven. Verstandige jongen, een voorbeeld voor velen.

 7. Fortuna

  20 mei 2013 at 19:26

  Ik zou als ik het voor het zeggen zou hebben bij az even langs vvv gaan door de degradatie is wildschut een stuk goedkoper geworden zeker halen is een directe versterking voor az is een goede linker spits en heel snel.
  Halennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • Jeroen

   20 mei 2013 at 19:39

   Daar zeg je me wat! Inderdaad nu gelijk halen voor een mooi bedrag

  • woonwagenpower

   21 mei 2013 at 07:29

   HELEMAAL GELIJK IN!

 8. Gerrit Vooijs

  20 mei 2013 at 19:59

  Natuurlijk, Jozy wil nog wel ff blijven want volgend jaar zal zijn transfersom kleiner zijn en dus de keuze veel groter.
  Daarbij komt dat hij hier in NL doet wat er van een spits verwacht wordt.

  Voor AZ is dit een dilemma want AZ heeft alopeen vertrek van Altidore gerekend door Johannsson en Babalj al aan te trekken. Kortom de salarishuishouding van AZ laat een aanblijven van Altidore niet toe of Ortiz moet transfervrij vertrekken en dat is ook een verlies.

  Daarbij, Altidore is een momenten voetballer die 85% v/dwedstrijd niet meedoet. Dat gegeven wordt verdoezelt door zijn doelpunten maar als Altidore niet scoort komt AZ met 10 man in de problemen want Altidore verovert nooit een bal. Plichtmatig draaft hij heen en weer zonder de intentie die bal te willen hebben.

  Ik denk dat hier naast zijn enorme salaris de ware reden in schuilt.

  • Geert

   21 mei 2013 at 10:19

   Ik weet niet hoeveel Altidore verdient, maar hij weet zelf dat hij vanaf komend jaar genoegen moet nemen met minder salaris. En zelfs dan wilt hij blijven. Verder zal Ortiz sowieso (transfervrij) vertrekken volgens mij. Babalj en Johannson hebben nog niets bewezen en zullen nog “moeten wennen” aan AZ, dit geldt natuurlijk vooral op Babalj. Misschien dat Altidore in de winter vertrekt. Dat zou ook beter zijn voor Johannson, die heeft dan voldoende tijd om ingebracht te worden. Een beetje concurrentie voor de spitspositie is natuurlijk ook goed. Daarom vind ik ook dat zowel Gouweleeuw als Wuytens gehaald moeten worden voor achterin, ongeacht of Viergever blijft of niet.

   • Gerrit Vooijs

    21 mei 2013 at 22:57

    AZ heeft al 2 vervangers aangetrokken dus moet Altidore wel vertrekken.

    • Geert

     22 mei 2013 at 09:31

     Deze vervangers (vooral Babalj) hebben nog niets bewezen. Babalj is denk ik voor de toekomst gehaald. Dus Johannson zou er nu meteen moeten staan bij een vertrekt van Altidore. Ik weet niet of hij daar klaar voor is. Aan de andere kant wil je Johannson ook niet (onnodig lang) op de bank houden. Het is een lastige positie, maar als een topspeler als Altidore wilt blijven, moet je dat koesteren.

 9. Maarten

  20 mei 2013 at 20:56

  Waarom is iedereen zo negatief over (volgens mij) de beste speler van az. (Beter dan Maher) zo’n gozer laat zien dat hij veel liefde heeft voor zijn club. Zoek er niet zoveel achter. Als een speler zegt dat hij weg wilt is het niet goed en als iemand zegt dat hij lekker wil blijven is het ook niet goed…….

  • Jeroen

   21 mei 2013 at 23:33

   Snap ik ook niet! Wat mij betreft mag hij verlengen met een hoger salaris.

 10. AZformallyknownasAZ

  22 mei 2013 at 10:21

  De nieuwe spits Johannson is een topper. Een uistekende meevoetbalende spits. Hoeft helemaal niet te wennen. Kan er zo in. Zeer bruikbaar. Maakt niet uit of Altidore weg gaat of blijft. In beide situaties zal AZ heel veel aan hem hebben. Nogmaals er zijn veel wedstrijden te spelen komed seizoen. Dan is het enorm prettig dat je 2 goede spitsen tot je beschikking hebt .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *