AZ begroting met 10 miljoen opgeschroefd

By
Updated: mei 12, 2009
AZ begroting met 10 miljoen opgeschroefd

AZ zal de begroting met tien miljoen euro gaan verhogen naar veertig miljoen euro. Dat meldde voorzitter Dirk Scheringa maandag tijdens de kampioensreceptie van de Alkmaarders.

Scheringa legt uit waarom de begroting opgeschroefd wordt. “We hebben de begroting ‘tactisch’ bekeken. Deze zal, waar het eerst niet de bedoeling was, stijgen van dertig naar veertig miljoen euro. We hebben immers contracten opengebroken en verlengd en als je veel wint moet je ook veel premies betalen”, noteerde VoetbalPrimeur uit de mond van de preses. “Daarnaast spelen we tot de winterstop een dubbel programma, dus we zullen investeren in een bredere selectie.”

Tevens hoopt Scheringa nog een verandering te realiseren. Hij wil de capaciteit van het DSB Stadion vergroten. “Als je mee wilt blijven doen, moet je groeien”, stelt hij. “Daarbij is een groter stadion van belang. Veel clubs in Nederland krijgen steun van de gemeente en provincie. Met het oog op de eerlijke concurrentie hopen we dat de gemeente Alkmaar ons ook zal helpen, om de uitbreiding van het stadion financieel mogelijk te maken.”

Iets wat Scheringa liever niet ziet veranderen is de technische staf. Zoals bekend staat Louis van Gaal in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. “We hebben een dubbel gevoel bij dit kampioenschap”, beweert de voorzitter zelfs. “Aan de ene kant zijn we natuurlijk heel blij, maar aan de andere kant weet je dat er aan prominente mensen binnen je organisatie getrokken wordt.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *