Maher: ‘Afscheid helemaal nog niet definitief’

By
Updated: mei 17, 2013

Adam Maher heeft het seizoen bij AZ niet lekker afgesloten. De middenvelder verloor op bezoek bij Willem II en bleef zelf in de rust achter in de kleedkamer. Velen houden er rekening mee dat het voor Maher zijn laatste wedstrijd voor AZ was, zelf is hij daar nog niet zeker van.

“Ik werd niet vervangen op sportieve gronden, anders had hij me wel laten staan. De pijp was ook zeker niet leeg. Ik wilde graag nog wat laten zien. Maar ik kreeg de kans niet”, zegt Maher tegenover Voetbal International. Trainer Gertjan Verbeek was duidelijk. “Ik wilde de tweede helft spelen met een ploeg die er in grote lijnen na de zomer staat. Het was een wissel met voorbedachten rade en dat heb ik Adam ook uitgelegd.”

De laatste wedstrijd van AZ was een wanvertoning tegen Willem II. “Als je donderdag tegen PSV nog een geweldige prestatie levert, is dit natuurlijk schandalig”, aldus Maher. Dat de middenvelder in Tilburg zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor AZ is overigens nog geen uitgemaakte zaak. “Voor mij is het helemaal nog niet definitief.”

“Mijn contract loopt twee jaar door en je weet niet wat er gaat gebeuren. Misschien zit ik bij het begin van de voorbereiding nog steeds bij AZ. Vorig jaar heeft Niklas Moisander ook eerst een paar wedstrijden in Alkmaar gespeeld voordat hij naar Ajax vertrok. Ik richt me nu op het EK met Jong Oranje en daarna zie ik het allemaal wel”, aldus Maher.

Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jay

  17 mei 2013 at 11:31

  Tsja, zowel Ajax als PSV geven aan op het moment niet genoeg geld te hebben om hem te kopen. Dus als hij echt per se in Nederland wil blijven, dan zal dat waarschijnlijk toch bij AZ zijn.

 2. oldfan

  17 mei 2013 at 11:36

  De paardensportver.heeft geen geld en er gaat daar bijna niks weg dus komt er geen geld beschikbaar. 020 heeft daardoor een positie waarin ze langzaam kunnen opbieden en er het uiterste uit kunnen halen. Of AZ daar ook in mee gaat zie het verhaal van Moisander, valt te betwijfelen. Gezien de periode dat AZ klaar moet zijn voor de competitie en de plaatsingwedstrijden voor de europacup moet het teamer staan in augustus. Er zullen de nodige mutaties zijn om AZ sterker te maken waardoor het spel van Adam beter tot zijn recht zou kunnen komen. Als 020 niet hapt is er nog altijd het buitenland die wacht en meer geld op zal leveren dan een laagtebod van 020.

  • De echte supporter

   17 mei 2013 at 11:42

   Ik ben het met je gedachtelijn eens

 3. i.pjotr3

  17 mei 2013 at 15:11

  Wat een voorbeeldige prof is die Ad8m toch.
  Keurig uitspraken naar de media!

 4. Mark

  17 mei 2013 at 16:00

  Laat City hem maar kopen en verhuren. Heeft hij speelminuten en wij geld.

 5. Gerrit Vooijs

  18 mei 2013 at 13:59

  Het Moisander scenario is idd ook nu denkbaar. Conclusie: AZ kon wel eens net als dit seizoen niet met de basiself het seizoen openen.
  Stel Maher vertrekt in de laatste week van de transferperiode dan moet AZ tot aan de winterstop verder met de aanwezige selectie. Is Martens fit is dat geen probleem. Is Martens nog herstellende dan heeft AZ een heel groot probleem want dan is het afhankelijk van Overtoom en dat is geen zekerheidstelling.

  Wat te doen…… Maher nog behouden betekent dat AZ een forse afschrijving op Maher heeft en die miljoenen kan AZ eigenlijk niet missen.
  AZ rekent nu op 10 en volgend jaar is dat nog 5-6 miljoen. Wil Ajax nu maar 6-7 miljoen betalen dan kost Maher in het komend jaar dus 2-3 miljoen inclusief salaris. Een Europa League winnen levert 2 miljoen op…….

  Kortom AZ zit in een heel vervelende positie omdat Maher niet naar het buitenland wil. Gudelj kan niet gehaald worden zolang dit niet rond komt want beiden zijn te duur voor AZ.

  Hoe langer dit dus duurt hoe groter de kans is op weer een vervelend seizoen want dan rust alles op de frêle schouders van Maarten Martens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *