Verbeek sluit langer verblijf Wijnaldum niet uit

By
Updated: mei 15, 2013

Enkele weken geleden werd door AZ naar buiten gebracht dat het afscheid zou nemen van enkele talentvolle spelers. Wijnaldum was onderdeel van deze groep. Volgens AZ zou hij onrealistische eisen hebben neergelegd waar ze niet aan konden voldoen. Het lijkt erop dat de zaken aan het veranderen zijn, want Verbeek gaf in een interview aan met VI dat hij een langer verblijf van de talentvolle verdediger niet uit sluit.

“Giliano heeft het de laatste tijd goed gedaan, dus het zou best kunnen dat we alsnog bij hem komen. Ik zie het nog niet als een gepasseerd station,” aldus de coach van AZ. Eerder zou Wijnaldum willen vertrekken omdat hij te weinig garantie kreeg op speeltijd. Echter, in de tweede seizoenshelft wist hij Verbeek eindelijk te overtuigen wat resulteerde dat Gorter naar de bank werd verwezen. “In de winterstop waren er inderdaad wat problemen, doordat Giliano moeite had met zijn rol.”

10 Comments

 1. Dedie

  15 mei 2013 at 13:45

  Goed nieuws is dit. Wijnaldum is echt een goede linksback gebleken – zijn sterkste wapen is zijn verre ingooi. Hij is ook defensief sterk. AZ moet dit soort jeugd exponent koesteren.

 2. AZformallyknownasAZ

  15 mei 2013 at 13:52

  Dit is heel mooi nieuws. Ik hoop dat speler en club tot een vergelijk komen. Ik vind dat Wijnaldum zich goed manifesteert. Hij is sterk en snel en goed in de lucht. Een van de steunpilaren samen met Marcellis in de verdediging de laatste maanden.

  AZ doe je best. Dat is dan weer een zelf opgeleide speler die doorgekomen is.

 3. woonwagenpower

  15 mei 2013 at 14:02

  AZ doet er goed aan om Wijnaldum voor langere tijd aan zich te binden.

 4. Geert

  15 mei 2013 at 14:16

  Zou mooi zijn! Hij heeft zich in de afgelopen weken/maanden goed ontwikkeld.

 5. Jeroen

  15 mei 2013 at 15:02

  Ik snap Wijnaldum ook volkomen. Als je steeds Gorter ziet kloten dan eis je op een gegeven moment ook meer speeltijd. Dat heeft hij gelukkig gekregen, en daarnaast heeft hij bewezen gewoon beter te zijn dan Gorter. Kortom, snel verlengen dus!!

 6. i.pjotr3

  15 mei 2013 at 15:03

  Nu Ali Messaoud nog

  • Mike

   15 mei 2013 at 17:05

   Ali is een andere verhaal want die wilt zelf weg bij AZ. Wijnaldum wilt niet weg maar wil wel garantie voor speeltijd.

   Toch eindelijk wat positief berichten over AZ want dit zou toch wel geweldig zijn Gudelj en Gouweleeuw kopen Wuytens gratis ophalen en het verlengen van contract Wijnaldum en die nieuwe spits al kan ik hem niet maar geef het de voordeel van de twijfel ze zijn toch wel is een keer bezig.

   Nu hopen dat dit allemaal gaat lukken dan hebben we volgend jaar gewoon een goed team en kunnen we om de bovenste plaatsen mee doen.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   15 mei 2013 at 22:08

   Ik hoop eerlijk gezegd dat Ali Messaoud bij zijn standpunt om te vertrekken blijft. Dat hij als een van de weinigen bij AZ kan scoren blijkt wel maar dat is niet belangrijk genoeg om zelfs maar op de bank te mogen plaatsnemen, terwijl de een na de ander door mag blijven gaan met schutteren. Hij heeft onder Gertjan Verbeek zo goed als geen kans om door te breken (mede door blessures dat is zo) en als ik hem zou zijn was ik ook klaar in Alkmaar. Hij heeft het met zijn 22 jaar waarschijnlijk wel gehad in Jong AZ.

 7. De echte supporter

  15 mei 2013 at 20:46

  az nu samen met wijnaldum eruit komen lijkt mij het advies. ik vind hem geweldig spelen. en ja zijn ingooi is geweldig en hij is snel. ik zie hem graag voetballen. dus behouden.

 8. NHN

  16 mei 2013 at 00:10

  Laatst gaf Wijnaldum zelf al eens aan, dat de deur wat hem betreft niet helemaal dicht staat. Nu is er vanaf AZ kant dus ook iets van toenadering. Ik hoop van ganser harte dat Wijnaldum bijtekent. Sommige dingen kunnen wel wat bijgeslepen worden, maar men kan toch wel duidelijk stellen dat het op de linkerkant gewoon een stuk beter ging , sinds Wijnaldum opgesteld werd. En hij kan nog groeien. Dus gauw verlengen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *